Ipari bontások


2006-ban megkezdődött az Európai Uniós cukoripari szerkezetátalakítás. A szerkezetátalakítás része volt az EASTERN SUGAR Zrt. Kabai Cukorgyár, melynek bontását mi végeztük, felügyelő szerve az MVH volt.


Egyes objektumok bontását robbantással végezzük, mely bár külön engedélyeztetést igényel, de mégis néha költséghatékonyabbnak bizonyul. Bizonyos esetekben, mint például ipari kémények bontása, egyetlen megoldásként csak ez a technológia jöhet számításba a gyorsabb, hatékonyabb és baleset mentesebb munkavégzés érdekében.

A Mátra Cukor Zrt. Szolnoki Cukorgyár telephelyén lévő 2 db ipari kémény és a termelési főépület bontását is így végeztük.

Nagy körültekintés mellett végzett precíziós robbantással pontosan megtervezhető az összedőlő épületek szóródása.

A felsorolt előnyökkel szemben van, amikor nem lehet robbantással bontani. Ebben az esetben a tulajdonunkban lévő nagy teljesítményű lánctalpas forgó kotró gépekkel végezzük az épületbontást, melyet bontókalapáccsal vagy más szerelékkel felszerelve több funkciónak is megfelel. Lehetőség van roppantó olló, bontó kalapács, polip kanál és árokásó kanál alkalmazására. Speciális bontógépünkkel akár 18 méter magasságban is tudunk bontani magasabb épületeket. A nagy gépek mellet kisebb gépekkel belső munkák elvégzésére is alkalmasak vagyunk, belső bontások, épület felújítások kivitelezését is meg tudjuk valósítani. Építési törmelékek elszállítását területen belül, vagy területen kívül saját szállítójárműveinkkel végezzük, melyek előkezelését, osztályozását saját betondarálónkkal is megoldottnak tudhatjuk. A betondaráló alkalmas bármilyen építési törmelék aprítására, a téglától a vasalt beton darálásáig is.